Energiøen opkvalificerer medarbejderne i de bornholmske virksomheder

Projektet Klar til Energiø Bornholm afholdt i uge 25 et opkvalificeringsforløb for et helt hold inden for GWO sikkerhedskurser. Opkvalificeringsforløbet var målrettet medarbejdere der arbejder i vindmølleindustrien eller beslægtede områder.

 

”Med Rønne Havn som udskibningshavn for flere vindmølleprojekter, så er der kommet et behov i de bornholmske virksomheder med at opkvalificere deres medarbejdere. Det er simpelthen en nødvendighed for visse bornholmske virksomheder, at hvis de skal lande ordrer så skal certifikaterne være i orden. Og i Offshore branchen er det GWO sikkerhedskurserne der er det ”hotteste”, fortæller Henrik Juul-Pedersen, Chefkonsulent på Campus Bornholm, som er en af partnerne i projektet.

 

Campus Bornholm har været ansvarlig for afviklingen af kurset. ”Undervisningen blev varetaget af Rely on Nutec, som førte kursisterne sikkert igennem modulerne Working at heights, Manual handling, First aid og Fire awareness. Sidstnævnte fik vores projektleder, Allan Kofod, mulighed for at stifte bekendtskab med, da noget af undervisningen foregår via Virtual Reality briller”, slutter Chefkonsulenten. 

Projektleder, Allan Kofod, ”Super sjovt at prøve VR brillerne og meget interessant måde at organisere en undervisning på. Jeg var ude og hilse på kursisterne og det er generelt en meget praksis orienteret undervisning, hvor du får håndgribelige kompetencer med hjem som du kan bruge i hverdagen”.

 

Er der virksomheder som er interesseret i opkvalificering, så kan de kontakte Chefkonsulent, Henrik Juul-Pedersen, fra Campus Bornholm på hjp@cabh.dk eller på tlf. 6012 1814.

 

Forløbet er en del af projekt Klar til Energiø Bornholm, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Parterne i projektet er Bornholms Regionskommune (projektejer), Business Center Bornholm og Campus Bornholm, som i den kommende tid sætter fokus på, at gøre det bornholmske erhvervsliv og den bornholmske arbejdskraft, klar til at byde ind på opgaverne der kommer i forbindelse med, at Bornholm er blevet udpeget til Energiø. Mere information omkring projektet kan findes på www.klartilenergiøbornholm.dk.  

 

Fakta om GWO:
Global Wind Organisation (GWO) er en non-profit organisation grundlagt af vindmølleproducenter og ejere.  De stræber efter et skadesfrit arbejdsmiljø i vindmølleindustrien og har udviklet branchestandarden Basic Safety Training, der garanterer at de personer der arbejder i vindmølleindustrien har den sikkerhedstræning de har brug for.

GWO Working at Heights - 2 dage
Formålet med dette kursus er at give deltagerne den nødvendige grundlæggende viden og færdigheder, gennem teoretisk og praktisk uddannelse at kunne bruge grundlæggende PPE, samt udføre sikkert arbejde og grundlæggende redning i højden.

 

GWO Førstehjælp - 2 dage
Formålet med dette modul er, at deltagerne skal kunne administrere sikker og effektiv førstehjælp i en vindmølle gennem teoretisk og praktisk uddannelse.

 

GWO Fire Awareness - 0,5 dag
Formålet med dette kursus er at give deltagerne grundlæggende viden og færdigheder, gennem teoretisk og praktisk uddannelse at kunne evakuere ved brand, samt hvis det vurderes at være sikkert og effektivt, at kunne slukke en mindre brand ved hjælp af grundlæggende håndholdt brandslukningsudstyr.

 

GWO Manual Handling - 0,5 dag
Formålet med dette modul er at give deltagerne gennem teoretisk og praktisk uddannelse, at fremme en positiv manuel håndteringsadfærd og udføre manuel håndteringsaktiviteter på en sikker måde.

 

Læs mere på siden opkvalificering.

”Med Rønne Havn som udskibningshavn for flere vindmølleprojekter, så er der kommet et behov i de bornholmske virksomheder med at opkvalificere deres medarbejdere. Det er simpelthen en nødvendighed for visse bornholmske virksomheder, at hvis de skal lande ordrer så skal certifikaterne være i orden. Og i Offshore branchen er det GWO sikkerhedskurserne der er det ”hotteste”

 

Henrik Juul-Pedersen, Chefkonsulent, Campus Bornholm

”Super sjovt at prøve VR brillerne og meget interessant måde at organisere en undervisning på. Jeg var ude og hilse på kursisterne og det er generelt en meget praksis orienteret undervisning, hvor du får håndgribelige kompetencer med hjem som du kan bruge i hverdagen”

 

Allan Funch Kofod, Projektleder, Virksomhedsservice