Opkvalificering fører til job

Projekt Klar til Energiø Bornholm står bag flere kurser i den kommende tid, som har til formål at opkvalificere den bornholmske arbejdsstyrke i forhold til onshore projekterne på Bornholm. 

Der kommer run på Rønne Havn her til oktober, hvor udskibningsprojektet Baltic Eagle løber af stablen. Også denne gang med flere bornholmske aktører i fokus. Derfor har projekt Klar til Energiø Bornholm haft travlt i den seneste tid med at etablere kurserne GWO basic safety training og GWO slinger, som er et krav fra vindmølle industrien til de folk der skal arbejde på sitet. 

 

Jobcenter Bornholm og Campus Bornholm har i samarbejde med de lokale virksomheder fundet frem til 24 personer der skal på GWO basic safety training og 12 personer der skal på GWO slinger signaller. Kurserne kører i uge 37, 38 og 39 og består af medarbejdere fra Task Engineering, BHS Logistics, Bornholms Elektromotor og 7 ledige, der efterfølgende har sikret sig et job hos Task Engineering eller BHS. 

 

"Det er glædeligt at 7 ledige har sikret sig et arbejde i forbindelse med udskibningsprojektet Baltic Eagle, og at virksomhederne får opkvalificeret deres medarbejdere og dermed kan levere den ønskede service til deres samarbejdspartnere. Det er kun et lille skridt på vejen, da 7 selvfølgelig ikke lyder af mange. Vi har på tidligere udskibningsprojekter haft et tocifret antal rekrutteringer, og der er store forventninger til jobskabelsen inden for vindindustrien i fremtiden", fortæller Allan Funch Kofod, der er Virksomhedskonsulent hos Jobcenter Bornholm og projektleder på projektet Klar til Energiø Bornholm. 

 

Projekt Klar til Energiø Bornholm har Jobcenter Bornholm som projektejer og projektpartnerne er Business Center Bornholm, Offshore Center Bornholm og Campus Bornholm. Sidstnævnte er tovholder på tilrettelæggelse og afholdelse af kurserne.

 

"Vi er glade for at kunne honorere den efterspørgsel der er efter kurser her på øen. Vi har ikke mange her på øen med onshore/offshore kompetencer, så derfor er det glædeligt at vi kan opkvalificere så mange. Sikkerhedskurser indenfor offshore vind består af kurserne "Højderedning", "håndteringsopgaver", "brandbekæmpelse" og "førstehjælp", så kursisterne får afprøvet lidt af hvert", fortæller Henrik Juul-Pedersen, Chefkonsulent på Campus Bornholm. 

 

GWO slinger signaller kurset giver deltagerne viden og færdigheder til at udføre opgaver som anhugger ved simple løfteopgaver. Efter kurset vil deltagerne kunne udføre anhugger opgaver og have en klar kommunikation med kranoperatøren på en sikker og korrekt måde. Kursisten vil kende forskelligt anhugningsgrej, anvendelse, mærkning og godkendelsesregler.

 

Opkvalificering er en del af projekt Klar til Energiø Bornholm, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Parterne i projektet er Jobcenter Bornholm (projektejer), Business Center Bornholm, Offshore Center Bornholm og Campus Bornholm, som i den kommende tid sætter fokus på, at gøre det bornholmske erhvervsliv og den bornholmske arbejdskraft, klar til at byde ind på opgaverne der kommer i forbindelse med, at Bornholm er blevet udpeget til Energiø. Mere information omkring projektet kan findes på www.klartilenergiøbornholm.dk.

 

 

Klar til Energiø Bornholm
Projektet Klar til Energiø Bornholm har Jobcenter Bornholm som projektejer og økonomiske partner er;

 

Offshore Center Bornholm
Business Center Bornholm
Campus Bornholm

 

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen.

Logoer for: Campus Bornholm, Jobcenter Bornholm, Klar til Energi Ø Bornholm, Danmarks Erhversfremmebestyrelse, Bornholms Regionskommune og Business Center Bornholm

Campus Bornholm

Er du interesseret i uddannelse/kurser, så se nærmere på Campus Bornholms hjemmeside: www.campusbornholm.dk