Bornholms Elektromotor flytter fra kendte lokaler på Rønne Havn, men udvider indenfor materieludlejning til offshore kunder

Der er gang i flytningen hos Bornholms Elektromotor. Virksomheden er ved at flytte fra de kendte omgivelser på Rønne Havn til nye lokaler på Lillevangvej i Rønne, hvor dørene åbnes senest 30. juli. Herudover åbnes en afdeling på Skansevej i Rønne, hvorfra udlejning af materiel bl.a. til offshore kunder skal ske fra. Og det er netop udvikling indenfor udlejningsmateriel, der fik Martin Ransted til at søge anlægsmidler i projektet; Klar til Energiø Bornholm - og som nu er returneret med et positivt svar på ansøgningen.

Vi ser en forretningsmulighed i at udleje mere materiel til kunder på havnen og har derfor ansøgt om støtte til en generator, der er større end dem vi udlejer i dag. Og så er de nyere modeller også mere miljøvenlige end de ældre og det passer godt til havnens grønne opmærksomhed. Endelig kan vi se i krystalkuglen, at der i de kommende år vil komme en lang række anlægsaktiver på Bornholm, så vi mener, at det er et godt tidspunkt at udvide på", fortæller Martin Ransted og er derfor også meget glad for de støttemuligheder, som f.eks. Klar til Energiø Bornholm giver. ”Jeg har været med til at starte Offshore Center Bornholm op og kan følge det stærke og tværfaglige samarbejde mellem f.eks. Offshore Center Bornholm, Business Center Bornholm, Campus Bornholm og Job, Uddannelse og Rekruttering (BRK), som virksomheder som min får gavn af” understreger Martin Ransted.

  

Allan Funch Kofod, der er Projektleder på projektet Klar til Energiø Bornholm, glæder sig over at endnu en virksomhed på Bornholm har benyttet sig af anlægstilskud, som projektet giver mulighed for. Allan Funch Kofod fortæller; ”I projektet er der søgt midler hjem til virksomhederne, og det giver så god mening at disse midler er med til at minimere noget af den risiko, som virksomhederne tager på forkant af Energiøen, og de vil tage del i de kommende erhvervsmuligheder. Puljen er endnu ikke opbrugt, men vil man gerne vide mere anbefales det, at man tager kontakt til BCB, hvor konsulent Jørn Pedersen har styr på det praktiske i forhold til ansøgningen”. Der er stadig midler i puljen, der kan dække 50% af anlægsomkostningerne.

 

Bornholms Elektromotor har fået del af offshore lagkagen på Bornholm. ”Generelt har vi glæde af, at der er aktiviteter på havnen, og kaptajnerne fortæller også, at de lægger til på Bornholm på grund af den gode service de kan få og ikke mindst, at de samtidig kan skifte personale her. Det er helt unikt at lufthavnen har mange afgange til København og så kun lægger 7 minutter fra havnekanten” fortæller Martin Ransted. Bornholms Elektromotor har fået opbygget en kundegruppe når skibe har været på Bornholm i forbindelse med offshore aktivitet eller havneudvidelse. Udover udlejning af materiel til offshore sitet, har de også haft andre opgaver i forbindelse med offshore projekterne som f.eks. test og sikkerhedstjek af udstyr.


Martin Ransted ser meget positivt på de udviklingsmuligheder der er på Bornholm – men vi skal selv gribe dem, understreger Martin.

Klar til Energiø Bornholm

Projektet Klar til Energiø Bornholm har Jobcenter Bornholm som projektejer og økonomiske partner er;

 

Offshore Center Bornholm
Business Center Bornholm
Campus Bornholm

 

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen.

Logo for: Klar til energiø Bornholm

Anlægsinvesteringer

Vil du vide mere om mulighederne for investeringsstøtte i projekt Klar til Energiø Bornholm, så ser nærmere her: Vejledning til investeringsstøtte.