Nyboes Auto får penge til investering i nye maskiner

Nyboes Auto har gennem projektet Klar til Energiø Bornholm fået midler til investering i nye maskiner.

Hos Nyboes Auto er julegaverne kommet lidt tidligere end forventet. Ejer af Nyboes Auto, Jesper Jensen, har nemlig fået bevilget midler til at investere i nye og større maskiner. Pengene er kommet gennem en ansøgning til projektet Klar til Energiø Bornholm, hvor lokale virksomheder kan søge midler til at forbedre deres forretning indenfor offshore.

 

Forud for ansøgningen har der været mange tanker om arbejdspladser og udvikling af virksomheden. ”Det har også en betydning for vores lærlinge, at de nu kommer til at prøve at arbejde med langt større og nye maskiner, og det ved vi, de synes er spændende, siger Jesper Jensen.  

 

”For nogle år siden kiggede vi både til Norge og Holland for at følge el-bilmarkedet, og den betydning et stigende antal el-biler havde for bilværkstederne. Men det er en anden type værkstedsarbejde der skal til og det arbejder vi selvfølgelig med på værkstedet. Der er langt mere plug & play, i modsætning til benzin- og dieselbiler, hvor vi skifter dele ud af en motor. Vi så derfor også efter nye markedspotentialer som offshore og aktiviteterne på Rønne Havn”. Fortæller Jesper Jensen og fortsætter:

 

”Vi blev medlem af Offshore Center Bornholm som gav mere indsigt i markedet, og da der var virksomhedsbesøg fra Muehlhan, en underleverandør til Siemens Gamesa på Kriegers Flak projektet, kom vi med i betragtning. Det endte med en aftale om udlejning af biler til mandskabet, af materiel der skulle bruges på havnen og hertil service også. Vi havde vores certificeringer i orden, men der var virkelig også nye ting, vi skulle lære. Man skal bare have stor respekt for de sikkerhedskrav der stilles i offshore”.

 

I dag er Nyboes Auto underleverandør til Vestas og ser meget positivt på flere offshoreprojekter og ikke mindst de øgede anlægsaktiviteter Energiøen vil bringe.

 

”Jeg tror den grønne omstilling vil ændre på en del ting. Også de opgaver og projekter vi kommer til at arbejde med fremadrettet, og vi håber da også at flere unge vil søge ind i branchen” siger Jesper Jensen.

 

Klar til Energiø

”Alle kan søge anlægsmidler i projektet Klar til Energiø Bornholm”, fortæller Allan Funch Kofod fra Virksomhedsservice, Jobcenter Bornholm og projektleder af Klar til Energiø Bornholm; ”Det gælder bornholmske virksomheder, eller virksomheder der planlægger at etablere sig på Bornholm, og ønsker at indgå i samarbejde med offshore industrien. De kan søge investeringsstøtte med udgangspunkt i en Business case og budget, der beskriver investeringsprojektet og de forventende effekter/resultater i form af øget omsætning, indtjening, kompetence eller flere ansatte ved investeringerne. Der ydes støtte til investeringer, som er relateret til Energiø Bornholm”.

 

Mere info om anlægstilskud.

Offshore Center Bornholm

Offshore Center Bornholm har i dag 23 medlemmer, både virksomheder der kan løse primære opgaver i relation til offshore andre, der har et bredere sigte.

 

OCB medlemmer:

A/S Team Bornholm, Bornholms Energi & Forsyning, BHS Logistics, Bornholms Brandforsikring A/S, Bornholms Elektromotor, Bornholms Lufthavn, BOFA, Brendes Aps, Brdr. Anker Hasle, Brdr. Madsen Motor, Danske Bank, Fl. Svendsen VVS, Fugato, JF Data Service, Knudsker El, K. H. Maskinfabrik, Nyboes Auto, Rønne Havn A/S, Safft Security, SDK Shipping, Steenbergs Tegnestue, Svaneke Vandrehjem og Svaneke-Nexø Bustrafik, Sydhavnens Motorværksted.

 

Mere info: www.ocbornholm.com

Logoer for: Campus Bornholm, Jobcenter Bornholm, Klar til Energi Ø Bornholm, Danmarks Erhversfremmebestyrelse, Bornholms Regionskommune og Business Center Bornholm

Klar til Energiø Bornholm

Projektet støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Du kan læse mere omkring projektet ved at navigere rundt i topmenuen.